Parcuri fotovoltaice – Servicii de întreținere

Energia solara este o sursa de energie inepuizabila , regenerabila si necontrolabila. Aceasta cantitate de energie generată de soare este de câteva mii de ori mai mare decât cantitatea totală de energie utilizată de toţi oamenii . Celulele solare debiteaza lumina in functie de intensitatea soarelui deci noaptea de la zero pana ziua la maxim , fapt care le avantajeaza fata de sistemele eoliene  acestea necesitand o anumita viteza minima a vantului iar comparativ cu statiile de biogaz, acestea din urma necesita materie prima , personal de exploatare si are costuri de intretinere mai ridicate. Cu ajutorul celulelor fotovoltaice reusim sa convertim o parte din energia solara in energie electrica care poate fi utilizata local, ceea ce duce la reducerea substantiala a gradului de dependenta fata de reteaua nationala de distributie a energiei electrice.

Panourile fotovoltaice sunt compuse din mai multe celule fotovoltaice legate intre ele astfel ca la bornele acestora sa rezulte o anumita tensiune, in principiu  panourile fotovoltaice realizează conversia directă a luminii în energie electrică la nivel atomic. In aceste parcuri fotovoltaice sau campuri solare gasim mai multe panouri fotovoltaice legate intre ele mecanic in platforme, respectiv electric in string-uri pentru a ajunge la o anumita tensiune de alimentare a convertoarelor.

Scopul Serviciilor de Intretinere  Parcuri Fotovoltaice este de a menține performanța la un nivel optim pentru asigurarea maximului de productivitate a centralelor fotovoltaice, astfel încât să opții cifra economică maximă. O întreținere constantă a centralei PV garantează funcționarea eficientă și evaluarea posibilelor probleme apărute.

Pentru asigurarea unei bune funcționări, întreținerea instalației este realizată în concordanță cu serviciile de execuție prestabilite, pentru a evalua fiecare etapă în conformitate cu proiectul sistemului.

parcuri fotovoltaice
parcuri fotovoltaice
parcuri fotovoltaice
Întreținerea panourilor fotovoltaice se realizează în următoarele etape:

*diagnoză și verificare

*eliminarea impurităților

*analiza de randament

*verificarea capacității de producție a centralei

*planificarea de intervenție și remedierea efectivă a sistemului

*securizarea sitului

*raport final de intervenție și monitorizare