Parcuri fotovoltaice – Servicii de întreținere
Energia solara este o sursa de energie inepuizabila , regenerabila si necontrolabila. Aceasta cantitate de energie generată de soare este de câteva mii de ori mai mare decât cantitatea totală de energie utilizată de toţi oamenii . Celulele solare debiteaza lumina in functie de intensitatea soarelui deci noaptea de la zero pana ziua la maxim , fapt care le avantajeaza fata de sistemele eoliene acestea necesitand o anumita viteza minima a vantului iar comparativ cu statiile de biogaz, acestea din urma necesita materie prima , personal de exploatare si are costuri de intretinere mai ridicate. Cu ajutorul celulelor fotovoltaice reusim sa convertim o parte din energia solara in energie electrica care poate fi utilizata local, ceea ce duce la reducerea substantiala a gradului de dependenta fata de reteaua nationala de distributie a energiei electrice.
Panourile fotovoltaice sunt compuse din mai multe celule fotovoltaice legate intre ele astfel ca la bornele acestora sa rezulte o anumita tensiune, in principiu panourile fotovoltaice realizează conversia directă a luminii în energie electrică la nivel atomic. In aceste parcuri fotovoltaice sau campuri solare gasim mai multe panouri fotovoltaice legate intre ele mecanic in platforme, respectiv electric in string-uri pentru a ajunge la o anumita tensiune de alimentare a convertoarelor.
Scopul Serviciilor de Intretinere Parcuri Fotovoltaice este de a menține performanța la un nivel optim pentru asigurarea maximului de productivitate a centralelor fotovoltaice, astfel încât să opții cifra economică maximă. O întreținere constantă a centralei PV garantează funcționarea eficientă și evaluarea posibilelor probleme apărute.
Pentru asigurarea unei bune funcționări, întreținerea instalației este realizată în concordanță cu serviciile de execuție prestabilite, pentru a evalua fiecare etapă în conformitate cu proiectul sistemului.



*diagnoză și verificare
*eliminarea impurităților
*analiza de randament
*verificarea capacității de producție a centralei
*planificarea de intervenție și remedierea efectivă a sistemului
*securizarea sitului
*raport final de intervenție și monitorizare