Sisteme fotovoltaice on-grid: AVANTAJUL TAU

Sisteme Fotovoltaice On-Grid

Ce sunt aceste sisteme fotovoltaice ON-GRID?

Sistemele fotovoltaice ON-GRID sunt sistemele fotovoltaice care sunt legate la rețeaua națională de curent electric.

Cum funcționează aceste sisteme fotovoltaice ON-GRID?

Acest tip de sistem fotovoltaic produce curent electric iar o parte din energia produsă este consumată direct, iar cealaltă parte este injectată în rețea pentru a fi recuperată pe timp de noapte. Datorită injectării curentului electric în rețeaua națională, acest sistem permite o reducere a facturii de curent de până la 100%.

Producerea energiei electrice prin panourile fotovoltaice este posibilă doar pe timp de zi. Astfel încât, în intervalul de timp cât soarele strălucește pe cer, panourile produc curent care este consumat direct. Surplusul de curent electric produs este adăugat la rețeaua națională de curent electric. Cu prețul primit pe surplusul de curent produs, poți anula factura de curent generată de consumul din timpul nopții.

Debitarea în rețea poate genera chiar venituri semnificative pe termen lung. Astfel, pe lângă faptul că devii independent energetic, acest sistem te transformă automat în antreprenor.

EXEMPLU

La inceputul anului 2014, Marian a cerut consultanta in privinta achizitionarii unui sistem fotovoltaic pentru locuinta lui.

El si-a construt casa de 150m2 cu un an in urma. Consumul mediu de energie electrica al familiei a fost estimat la 280kW/luna, ceea ce inseamna ca factura lunara era aproximativ 151.20ron(280×0.54=151.20).

Marian a apelat la serviciile ElectroBitz, dupa care unul din expertii nostril i-a facut studiul de fezabilitate. In urma acestui studiu, el a primit toate informatiile legate de solutiile de alimentare si racordare, solutii de masurare, nivelul de radiatii, schita de instalare a sistemului fotovoltaic, bransament, si prognoza cu productia pe parcursul unui an calendaristic pentru fiecare luna.

Sistemul fotovoltaic pe care Marian vroia sa-l achizitioneze era foarte mare deoarece spatiu de pe acoperis ii permitea, si producea cu mult peste necesarul de curent electric al familiei sale.

Expertul ElectroBlitz l-a indrumat in alegerea unui sistem fotovoltaic de 6kW de 7500euro, care este sufficient pentru a acoperi consumul mediu de energie electrica al familiei.

Avand in vedere ca sistemul fotovoltaic pe care se gandea sa-l achizitioneze, a fost inlocuit de unul mai mic, in urma consilierii de catre expertilor nostri, Marian s-a hotarat sa monteze si un sistem de apa calda menajera.

Dupa numai un an de zile, sistemul fotovoltaic instalat pe acoperisul casei lui Marian, a produs 8 143.20 kW, dupa cum a citit initial si pe studiul de fezabilitate. Nu numai ca a reusit sa acopere necesarul de energie, dar surplusul injectat in sistemul energetic national ii adduce cate 3 certificate verzi/megawatt si un venit din energia vanduta de electrica.

Avantajele Sistemelor On-Grid furnizate de către ElectroBlitz:

  • Devii complet independent de sursele de energie externe.
  • Poți combina surse diferite de energie cum ar fi energia eoliana sau hidroelectrică.
  • Poți mări capacitatea sistemului tău adăugând module în plus.
  • Te poți baza pe suportul nostru de la planificare până la implementare.

O soluție – sistem pentru o sursă de energie autonomă cu posibilitatea injectării energiei produse, la rețeaua electrică națională

Pe lângă economie, caștigați bani, prin vânzarea enegiei catre stat…

De aceea vă recomandăm cu putere acest tip de sisteme fotovoltaice on-grid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *