GENERAL SISTEME INDUSTRIALE

Din fericire, zona geografica in care ne aflam se bucura de un nivel excelent al radiatiei razelor solare. Datorita acestui fapt, sistemele fotovoltaice instalate pe acoperisurile spatiilor comericale, si a halelor industriale din Romania pot functiona la performante maxime.

Un sistem fotovoltaic industrial se dimensioneaza in functie de consumul energetic al cladirii pe care este montat. In raport cu elementele care consuma curent electric din locatia vizata se calculeaza necesarul de electricitate pentru 24 de ore.

Insa acest consum variaza, deoarece radiatia soarelui este mai puternica vara decat iarna si dureaza mai mult, avand in vedere ca ziua este mai lunga in acest anotimp. In astfel de situatii sistemul fotovoltaic este suplimentat cu baterii de stocare, pentru a inmagazina curentul electric produs de panouri, si nefolosit in timpul zilei, pentru a fi utilizata in cazuri speciale precum in timpul noptii, sau in situatii de urgenta pentru penele de curent.

 

EXEMPLU

Poate ca multi considera ca perioada economica dificila prin care trec nu este un moment oportun pentru asemenea investitii majore. Insa o brutarie din Cluj a realizat ca oricand este momentul perfect pentru a deveni independent energetic.

Dupa ce brutaria a apelat la serviciile ElectroBlitz, unul dintre expertii nostri a realizat un studiu de fezabilitate.

In urma acestui studiu, reprezentantul firmei a vazut care sunt economiile pe termen lung, si cat de mult se reduce bugetul pentru utilitati. Pe langa aceste beneficii economice, brutaria se mai poate bucura si de izolarea si protejarea acoperisului cladirii, obtinand un control mai usor al climatului pentru intreaga fabrica.

In urma consilierii, s-a proiectat un sistem fotovoltaic cu injectare in reteaua energetica nationala, capabil sa compenseze 90% din cheltuielile de energie electrica.

Centrala fotovoltaica proiectata este formata din 324 de panouri fotovoltaice, care se intind pe o suprafata de 531,36m2. Aceasta central de 81kWp produce in medie pe luna 9 161.10 kwp.

Dupa numai un an, economiile rezultate din folosirea unui sistem fotovoltaic au deposit suma de 49 951.00lei. Aceste economii urmeaza sa fie folosite pentru dezvoltarea angajatilor si modernizarea punctului de lucru.

Energia electrica produsa de centrala fotovoltaica, care nu poate fi consumata, este injectata in sistemul energetic national si genereaza la randul ei venituri, care ajuta la recuperarea investitiei mai repede.