SISTEME TERMICE: AVANTAJUL TAU

Sursa ta inepuizabilă de energie și apă caldă menajeră  – energie de la soare.

Sisteme termice ACM (apa calda menajera)Ce este un Sistem Solar Termic/ACM?

Sistemele Solare Termice sunt instalații care captează razele solare și le transformă în energie termică. Acestea au scopul de a reduce dependența față de sistemele clasice de încălzire, dar reduce și cheltuielile aferente. Sistemele Solare Termice acoperă până la 60% din necesarul de apă caldă menajeră și aduce economii la încălzire de până la 40%.

Cum funcționează un Sistem Solar Termic/ACM?

Sistemele Solare termice funcționează în două faze. În prima fază, razele soarelui sunt captate de panoul solar și sunt transformate în căldură. Agentul termic este pompat în panoul din care se absoarbe căldura și este transportată în rezervorul acumulator. Faza a doua se produce în interiorul rezervorului, acesta încălzind apa din instalațiile sanitare și apa din instalația de încălzire a locuinței.

Sistemul poate să producă apă caldă chiar și într-o zi înnorată. Chiar dacă acest lucru se întâmplă însă cu un randament mai scăzut. În cele mai multe cazuri, intră în funcțiune rezistența electrică care suplimentează necesarul de căldură până când se ajunge la temperatura dorită.

Sezonul rece

Tehnologiile actuale permit funcționarea panourilor solare termice și în sezonul rece. Tuburile vidate de sticlă sunt foarte bune izolatoare termice și absorb peste 92% din spectrul radiațiilor UV, care sunt prezente chiar și în sezonul rece. Însă pentru a preveni înghețarea, în instalație se introduce un agent termic format dintr-un amestec de apă și antigel. Panourile solare sunt rezistente la viteze mari ale vântului și la încărcarea cu zăpadă. Tuburile vidate de sticlă pot rezista fizic și la grindină de 25mm în diametru.

Reducerea costurilor cu producerea energiei termice prin tehnologii convenționale

Odata ce sistemul de panouri solare este instalat, acesta este capabil să producă energie termică gratuit. Durata de viață este mai mare de 20 ani și se recomandă revizia tehnică doar o dată la 5 ani.

O SOLUȚIE PENTRU O SURSĂ AUTONOMĂ DE ENERGIE ȘI APĂ CALDĂ MENJERĂ : SISTEME TERMICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *